Modrá hlina

Čo je to modrá hlina a prečo je veľmi dôležitá ako aktívny prvok v prírodnej kozmetike?

Modrá hlina sa od nepamäti používa nielen ako cenný stavebný materiál, ale aj ako liek. Modrá hlina alebo íl má vynikajúce antibakteriálne účinky, absorbuje okolo seba kvapalné a plynné toxíny, pachy, plyny a ničí škodlivé mikroorganizmy. Modrá hlina taktiež pomáha odstraňovať nepríjemný zápach po stuchnutí jedla. Okrem toho sa modrá hlina používa ako efektívny prostriedok pri rôznych otravách jedlom, rovnako ako aj proti ochoreniam ako cholera, úplavica a proti mnohým ďalším infekčným nákazám.

Na rozdiel od všetkých chemických antiseptík, ktoré ničia nielen baktérie, ale aj zdravé bunky, modrá hlina ničí baktérie a ich toxíny, posilňuje imunitný systém, pomáha bojovať proti vzniku mikrobiálnych infekcií, obnovuje bunky a vlieva im novú silu. Modrý íl sa úspešne používa na liečbu rôznych ochorení, vrátane rakoviny (nanesením pleťovej vody s prímesou modrej hliny na postihnutý orgán a jeho vnútorným prijímaním). 

modra hlina

Modrá hlina (íl) v prirodzenej podobe.

Modrá hlina je výborný prostriedok na upokojenie akejkoľvek bolesti: či je to bolesť hlavy, očí, uší, všetkých prípadov nervových ochorení, pri ktorých sa kúsky hliny prikladajú na zadnú časť hlavy a vlasové korienky. Modrá hlina obsahuje v podstate všetky minerálne soli a stopové prvky, ktoré potrebuje organizmus: oxid kremičitý, železo, vápnik, horčík, draslík atď. Vonkajšie použitie modrej hliny. Modrá hlina sa aplikuje zvonku najmä v takých prípadoch ako reuma, artritída, natiahnutie svalov a šliach, pri bolestivej menštruácii, pri problémoch s kožou (akné, odreniny, ekzémy, psoriáza, rany) a prechladnutia. 

modra hlina2

Modrá hlina čistí oslabené alebo choré bunky, obnovuje organizmus zdravými a mladými bunkami a zároveň absorbuje odumreté bunky s nečistotami. Modrý íl sa používa na liečbu akútnych a chronických ochorení, vredov, popálenín, poranení a zlomenín v každom veku bez toho, aby došlo k poškodeniu zdravia. Modrá hlina sa nanáša na vredy a pľuzgiere a miesta postihnuté ekzémom bez použitia servítky, pritom sa netreba obávať vzniku infekcie. Ešte pred úplným vysušením modrej hliny je potrebné postihnutú oblasť dôkladne umyť vodou.

Čo sa týka kozmetiky z modrej hliny, ako napríklad prírodné krémy Dobrodeja, treba spomenúť, že modrá hlina dokonale čistí pleť od odumretých kožných buniek a mastných nečistôt, vyživuje kožné bunky a obnovuje štruktúru pokožky. Modrá hlina má veľmi veľa iných priaznivých účinkov, ktoré sa používajú v netradičnej medicíne a o tých si porozprávame nabudúce.

obertiv-gol

Pri príprave tohto článku boli použité tieto zdroje. www.genesha.ru